Když začaly on line kurzy a různé přednášky, tak jsem zajásala. Byla jsem na mateřské a vyjíždět někam na víkendové vzdělávání nešlo. A tak jsem začala s on line a webináři ve velkém – kde to šlo a co mě zajímalo, tak tam jsem se zaregistrovala a co mě oslovilo nejvíc, tak jsem si zakoupila on line kurzy.
A po pravdě řečeno, ani jeden z kurzů jsem nedokončila. Měla jsem jich absolvovat 5. Někde jsem zůstala u první lekce, jinde v polovině někde těsně před koncem s tím, že jsem si slibovala, že když na to dnes nemám čas, tak si ho udělám zítra nebo příští týden. Už to jsou 2 roky a co jsem neudělala v té době, to už jsem neudělala.
Rozhodně to není chybou on line kurzů – chodily mi maily, bylo možné komunikovat na facebooku, číst články na bloku, být zkrátka v proudu.
A tak jsem usoudila, že to asi pro mě není a vyrazila po dlouhé době na první „živý“ seminář. Byl to obrovský rozdíl – co nebylo jasné se mohlo hned vykomunikovat, potkala jsem jiné lidi a naživo jsem s nimi probírala různé věci a jak to bývá, rozhovor se stočil i na témata, která nebyla předmětem kurzu, ale byla aktuální pro daného jedince či skupinu. Co mě nejvíc uchvátilo, a na co jsem při mém internetovém studiu pozapomněla, byla ta atmosféra, energie přednášejícího, která se prostě přes obrazovku počítače nepřenese. A v tu chvíli jsem si byla zcela jistá, že jestli něco budu chtít studovat, tak vždy naživo, protože tam je mnohem větší zdroj informací (i těch co získáte o přestávce či večer v hospodě) a hlavně informace se v hlavě spojují s prožitým emočním zážitkem, s energií lektora a mnohem lépe se následně vybavují.
A proč píšu tenhle článek? Něco podobného mi v posledních pár měsících vyprávělo dost mých klientů, známých a kamarádů. A tak mám pocit, že je čas, začít v Kondici znovu se semináři a přednáškami NAŽIVO.
Moc ráda bych zavedla jednou za měsíc sobotní vaření, 9-15 hod. Pro tuto akci mě inspirovaly mé sestry, když mě požádaly, zda bych s nimi mohla den vařit zdravá a zároveň chutná jídla (nejí moc zdravě a tak v nich je ještě argument, že co je zdravé není dobré). Bylo to příjemné, stihly jsme hodně uvařit i probrat technické vychytávky a triky v kuchyni, obě „vzaly na milost“ cizrnu a jiné alternativy, což mě samozřejmě hodně potěšilo.
Termíny pro vaření a další živé přednášky právě teď skládáme dohromady, takže sledujte náš facebook nebo web a nic vám neuteče.
